Il Conventino

Brini-familien har produceret vin i generationer. Der produktion er idag 100% økologisk. Gården ligger ca. 10 minutters kørsel udenfor byen Montepulciano, I hjertet af Toscana. De ældste dele af gården er fra etruskernes tid som ligger et par tusind år tilbage I tiden. Man producerer ud fra de klassiske principper, og sortimentet rækker fra hvidvin/rosé til en fantastisk supertoscaner.
Vintidsskriftet ”Sommelier” beskriver meget konkret området på denne måde:

Klassens tykke dreng – Vino Nobile di Montepulciano er ikke den mest elegante af Toscanas store sangiovese-baserede vine. Til gengæld har den fylde, saft og kraft, og det tiltaler mange ganer her i det kolde nord.”

Denne vin med det adelige navn, har siden 1960´erne og frem til 1980´erne levet lidt I skyggen af storebroeren Brunelle di Montalcino. Efterfølgende har man dog indhentet rigtig meget af dette, ved investeringer I moderne produktionsfaciliteter, generelt et mere kvalitativt spor.

Jordbunden I Nobile-distriktet er tung og fed. Kombineret med det locale klima som er tørt og solrigt, men også køligt om natten, giver vinen dette distrikts særpræg. Vinenene er måske ikke så avancerede og nyancerede som naboerne I Chianti og Brunello. 

Vinene har en tung, rustik og frugtig smag, som de nordiske ganer ofte synes om. Det er velsmagende vine uden fine formemmelser som passer perfekt til det toscanske landkøkken.