Fasoli Gino

Den ligger ved San Zeno di Cologna ai Colli lidt uden for Verona. Man har produceret vin siden 1925. I 1980 startede man omlægningen til økologisk drift og i 1984 var al produktion økologisk. I 1990 modtog gården A.I.A.B-certificeringen (som i dag hedder ICEA), og i 1993 var alt certificeret økologisk.

Gino Fasoli som er fader til Amadio og Natalino, var den der på gården udelukkende begyndte at satse på produktion af vin. Han var også anledningen til at starte den økologiske produktion, da han udviklede en allergi overfor de sprøjtemidler man brugte i marken.

Dette fik de to sønner til at overveje andre måder at producere på. De tog til Montpellier i Frankrig for at lære mere om dette, da ingen på det tidspunkt i Italien kendte til økologisk vindyrkning. 

Naboerne rystede på hovedet og sagde til dem ” I satser jo på fortiden og ikke fremtiden”. I dag produceres der årligt 500.000 flasker hvoraf 80% eksporteres.

Fasoli Gino har et meget bredt sortiment. Lige fra udsøgte hvidvine til eksperimenterende rødvine, hvor man blander klassiske produktionsteknikker med druesorter der typisk ikke ses så ofte på de italienske gårde.

I Gambero Rosso omtales de som en af Soave-DOCG´en bedste producenter. Fasoli Gino´s vine er garanter for høj kvalitet og helt sikkert en oplevelse at servere.