Valderiz

Bodegas y Vinedas Valderiz ligger i byen Roa de Duero i hjertet af Ribera del Duero og selve Spanien. Ca. 160 km nord for Madrid. Gården repræsenterer 7 generationer af vindyrkere, og har derfor lange traditioner i dette fag. Tomás Esteban er hovedarkitekten bag vingården som den ser ud i dag.

I 1932 plantede hans far de første 10 hektarer vinstokke, og disse er spredt ud over 35 forskellige ”parceller” – alle med forskellige jordbundsforhold. Dette giver stor kompleksitet i smagen på vinene. Efterfølgende har Tomás Esteban udvidet med yderligere 60 hektarer vinstokke, som alle stammer fra de ”originale” stokke.

I 1980 startede arbejdet mod den form som gården har i dag. Dette arbejde var, med hjælp fra sine to sønner Juan og Ricardo Esteban, færdigt i 1997 og Valderiz har i dag status som en af de førende producenter i Ribera del Duero.

Valderiz er blandt pionerende i området inden for organisk vinproduktion. Der bliver ikke brugt pesticider eller nogen anden form for kunstig gødning. Denne form for produktion er Valderiz´ varemærke, og man forventer i fremtiden at kunne have en fuldstændig biodynamisk og bæredygtig produktion.