Tilbud!

Bodegas y Vinedas Valderiz – Valderiz 2017

Valderiz er lavet på 100% Tempranillo. Druerne er organiske og i produktionen bruges der kun det gær druerne selv indeholder. Altså intet kunstigt tilsat. De mange parceller med varierende jordbunde, som sand, ler, gammel flodseng, kalksten etc., kombineret med vinstokke der er minimum 25 år gamle, mange af dem en del ældre, giver de mange smagsnuancer i vinen. Derudover arbejder man med lave udbytter fra markerne, og dette giver druerne den højeste kvalitet.

Efter endt gæring lagres vinen i 24 måneder på franske og amerikanske egefade, med fordelingen 80% og 20%. 60% af egefadende er helt nye og 40% kun ét år gamle. Kun de bedste fade bruges, og den indvendige brænding af fadet tilpasses den specifikke jordbund. Alt dette for at højne kvaliteten.

Farven er dyb rød, og duften stor og frugtig som det karakteriserer de bedste Ribera-vine. Smagen kendes ved en stor og fyldig krop med smag af blommer og vanille. Et meget lavt syreindhold og meget lange, bløde tanniner.

Vil passe godt til de fleste kødretter og modne oste.

Alkohol 15 %

Gemmepotentiale: Drikkemoden nu, men kan gemmes de næste 8-10 år.

Serveres ved 16-18 grader.

Drue: 100% Tempranillo

Original price was: kr. 229,00.Current price is: kr. 149,00.

Awards & Anmeldelser

Guía de Vinos Gourmets 97 point

Wine Spectator 96 point

James Suckling 94 point

Tim Atkin 94 point

5/5 stjerner fra Vinavisen
“Denne rødvin smager rigtig godt – en fornøjelse. Den har dejlig frugt med sorte bær og sødme og syre i god harmoni med frugten. Dertil vanille fra lagringen på små fade. Fornem til mad, men også egnet som meditations-vin. 15% alkohol, men ingen spritkant.”

5 stjerner fra Finansbureauet
“Super fyldig og lækker Ribera del Duero med faste tanniner. Brombær og læder i næsen, tobak, mørk chokolade og peber i munden og afdæmpet vaniljepræg i den lange intensive eftersmag. Godt køb til prisen.”

4,3 stjerner på Vivino
“Den har aldrig skuffet uanset årgang, bare et rigtig godt glas til prisen, en af mine spanske favoritter – glad i låget​”