Tilbud!

Ducato Grazioli – Petit Verdot 2014

Hvis man som vinelsker ønsker at prøve og opleve en vin man ikke møder hver dag, er denne Petit Verdot et rigtig godt sted at starte. Som Finansbureauet skriver – en helt unik vin.

Petit Verdot er kendt for sin meget elegante duft, flotte struktur og dybe farve. Petit Verdot har det bedst med masser af varme, og klimaet i Lazio omkring Rom har vist sig meget velegnet til at dyrke denne drue.

Den har udover den meget lækre næse, også en utrolig lang eftersmag med masser af fylde. Det til trods for alkoholen er på ”beskedne” 13%. Men lige præcis det faktum giver plads til en masse nuancer.

Druerne høstet manuelt, og med mindre udbytte på markerne. Vinen gæres i 15 dage ved 18 grader, og lagres efterfølgende i 4 måneder på små franske egefade. Efterfølgende lagres vinen 6 måneder på flaske.

Finansbureauet giver 6/6 stjerne og kårer vinen som ugens testvinder med følgende ord:

En rødvin fra Lazio området i Italien vandt denne uges test. Ducato Grazioli Petit Verdot 2014 hedder den. En vin som er lidt anderledes derved, at den er lavet udelukkende på Petit Verdot druen. Det er i sig selv ikke specielt normalt og da slet ikke i italienske vine. Men det holder hele vejen igennem. Flot sammensat næse med noter af muskatnød og varmt saunatræ, rustik og let støvet mund med bløde toner af kanel, hvid peber og rosiner og lang næsten portvinsagtig eftersmag. En helt unik vin.

Alkohol 13%

Drikkes nu og 5-8 år frem.

Serveres ved 16-18 grader

Druer: Petit Verdot 100%

Original price was: kr. 199,00.Current price is: kr. 129,00.

Awards & Anmeldelser

Finansbureauet giver 6/6 stjerne

96/99 Luca Maroni