Tilbud!

Antonutti – Collevento 921 Rosé Spumante

Druerne høstes ved håndkraft i midten af august, og efterfølgende presset og gæret i 10-14 dage. Druesammensætningen er 80% Merlot og 20% af den lokale Friuli-drue Refosco.

Efter endt gæring lagres vinen i 6 måneder på tryktanke hvor kulsyren opbygges. Efterfølgende nogle få måneder på flaske.

Farven er klassisk rosé-pink, duften frugtig med næse af røde bær. Smagen er let mineralsk men med den gode frugt bevaret – også i smagen. Vinen har en flot balance mellem friskhed og syren i disse bobler.

Velegnet til fisk, skaldyr og andre lettere retter. Men også som et godt glas i solen.

Alkohol 11 %

Gemmepotentiale: Drikkemoden nu, men kan gemmes de næste 3-4 år.

Serveres ved 10-12 grader.

Drue: 80% Merlot – 20% Refosco

Original price was: kr. 129,00.Current price is: kr. 85,00.

Awards & Anmeldelser

Finansbureaet 6/6 stjerner

Super charmerende Spumante Rosé holdt i befriende tør stil som lader de vinøse noter træde frem i forreste række. Røde bær i næsen, sprød mund med delikate herbale undertoner med let røgpræg og en snert af mineralitet i eftersmagen. Fantastisk lækker sag.

Flaskehalsen 5/6 stjerner

Du kender sikkert de dersens lyserøde boblevine, der skummer over af sødme, og hvor boblerne springer rundt fra den ene ende af munden til den anden – hvis de da ikke når at klistre fast til tænderne i et virvar af sukkerfrugt. Derfor er det forrygende, når en flaske med pink bobler kan vise en helt anden vej.

Denne Collevento 921 er en italiensk størrelse, der med udpræget lækkerhed har en elegance, som man savner i de billigste rosé-bobler. Der er ikke virvar og forvirring i boblerne, som tværtimod er livlige på en afstemt og behageligt frisk måde, når de rumsterer i den sart kulørte vin.

Duften er diskret og tilbageholdende, mens smagen er vældig fyldig og flot, hvor vi finder en god portion friskhed sammen med den sødme, der trods alt gør Collevento til en tilgængelig og alsidig flaske med bobler.

Vi er tæt på at være helt i toppen af karakterskalaen, men der mangler lige den sidste smule i helheden, fordi duften bliver for tilbageholdende, og vi kunne savne en anelse mere af både sødme og syrlige inputs. Men det er dælme lækkert – og til en forrygende pris.