Amarone della Valpolicella – Lavarini Amarone
Amarone della Valpolicella er en af Lavarini Vini´s topvine.
Denne fyldioge Amarone er produceret udelukkende med de bedste, håndplukkede druer.
Druerne lægges i specielle trækasser, hvor de tørres i 3 måneder. Ved hjælp af denne metode, øges koncentrationen af sukker i druerne. I januar presses druerne og gæringen påbegyndes. Efter 30-40 dage flyttes vinen til ståltanke, hvor gæringen fuldføres.
Vinen modnes i “barriques”, som er specielle egefade, i 24-36 måneder. Herefter tappes vinen og lagres yderligere et par måneder i flasken.
Denne vin er resultatet af de absolut fineste druer, og kan derfor kun laves bedste årgange.
kr. 325,00
Awards & Anmeldelser
Hvis Amaronen opbevares liggende, uden direkte lys ved 14-15 grader, kan den gemmes i 15-18 år.
Amaronen har en intens dyb rød farve. Den har en fyldig krop, en god struktur med bløde tanniner og en kraftfuld smag.
Serveres ved 18-19 grader.
Åbnes minimum 2 timer før servering.
Kan drikkes til kødretter, vildt, grill-retter, gode oste eller blot som et godt glas vin uden tilbehør.
Amaronen er produceret på druerne Corvina/Corvinone (70%), Rondinella (25%), og Molinara (5%). Vinen indeholder 15 % alkohol.