Amarone Valpolicella doc “Alteo” 2017
Da man besluttede at producere denne noble berømte vin, var det med ambitionen at bevare de klassiske kendetegn. Druerne dyrkes på en mark i Marano, et af de bedst egnede områder i Valpolicella, kendt for sin ler- og kalkholdige jorbund. Når druerne håndplukkes, udvælges de bedst modnede og løstpakkede klaser. Efterfølgende tørres druerne i 5-6 måneder hvorefter de presses. Saften puttes i termoregulerede ståltanke hvor gæringen påbegyndes. Vinen puttes herefter i franske egefade hvor den lagres i 3 år. Til sidst tappes vinen og opbevares i kælder ved 15°C hvor den modnes yderligere.
Denne Amarone blev produceret første gang i 1999. Den er en bemærkelsesværdig kombination mellem smag og duft. Den høje alkoholprocent akkompagneret af en markeret bouquet af blommer, solbær og kirsebær med spicy nuancer, reflekterer den koncentrerede sukker fra de tørrede druer.
Alkoholen og den kraftige frugtsmag giver en fantastisk vin med velafbalancerede syrer og tanniner.
Drikkes til rødt kød, vildt og modnede oste.
Det anbefales at vinen ikke drikkes mindre end to år efter tapning. Vinen bør servres ved 18°C.
Alkoholindhold 17,5 %.
Vinen er lavet på Corvina 70% og Rondinella 30%.
kr. 485,00