Antonutti – Pinot Nero DOC Friuli Grave 2018
Druerne høstes ved håndkraft i midten af september, og efterfølgende håndpresset og gæret i 10-14 dage.
Efter endt gæring lagres vinen i 12 måneder, først på ståltanke, derefter egefage. Efterfølgende nogle få måneder på flaske.
Farven er rubinrød, duften stor og frugtig med næse af blandede bær og delikat krydring til sidst. Smagen er frugtig og kompleks. God lang eftersmag….
Velegnet til lettere kødretter, fjerkræ o. lign.
Alkohol 13 %
Gemmepotentiale: Drikkemoden nu, men kan gemmes de næste 4-5 år.
Serveres ved 16-18 grader.
Drue: 100% Pinot Nero (Pinot Noir)
Original price was: kr. 129,00.kr. 79,00Current price is: kr. 79,00.
Awards & Anmeldelser
Vinavisen 5/5 stjerner
En meget lækker rødvin med en aromatisk bærduft og en bred, kompleks frugtsmag, der varer ved længe i munden. Drik den til lette kødretter eller fjerkræ.
Flaskehalsen 5/6 stjerner
I Italien kalder de Pinot Noir-vine for Pinot Nero. De kan for vores skyld kalde dem, hvad de vil, hvis de holder samme niveau som denne Antonutti fra Friuli-området.
For det er saftsuseme en lille lækkerbisken, der tilmed er lidt mere ensartet og lidt tilgængelig end andre Pinot Noir-vine. Der er en fin lethed og blødhed over vinen, der fremstår relativt lys, uden at den er helt så lyskulørt som traditionelle Pinot Noir-vine.
Eftersmagen er lang og rar, selvom den er mere regulær og stillestående end i klassisk Pinot Noir, hvor man oftest bliver tilgodeset med en imponerende udvikling og rundtur i forskellige smagsvarianter. Her er det snarere en god smag, der bare varer ved og bliver ved at være sig selv.
Det gør Antonutti til en tilgængelig og omgængelig Pinot Noir, der stadig har det lette præg, men som ikke stiller helt de samme krav om tålmodighed og fokuseret nydning, for at den folder sig ud i skønhed.