Valpolicella Classico doc – “Corte del Pozzo” 2018
GRAPES: Corvina 70%, Rondinella 30%.
Druerne håndplukkes fra slutningen af september i forskellige faser, hvor kun de bedste druer udvælges. En del af druerne puttes i trækasser hvor de får en let tørring i 15-20 dage.
Gærringen foregår på to måder. Druerne der ikke er tørret puttes i ståltanke, hvor gæringen foregår under kontrollerede temperaturer. Druerne der er tørret gærer tilsvarende i egefade. Efter 10-12 måneder sammensættes vinen af en blanding af de to ovenstående, for at ramme den helt rigtige smag. Efterfølgende tappes vinen og lagres yderligere 5-6 måneder.
Vinen har en let rød farve. Denne vin udvikler sig meget i takt med lagringen. Drikkes vinen ung, er det med saft og kraft. Hvor man hvis den gemmes udvikler mere harmoni i tanninerne. Generelt har vinen en god krop, med en velafbalanceret frugt og et strejf af vanilje.
Vinen kan drikkes til forretter og generelt ti de fleste hovedretter
Vinen bør serveres ved 15-18°C.
Druerne brugt i denne vin er Corvina 70% og Rondinella 30%.
kr. 89,00